0
Мої закладки 0
Порівняння товарів 0

Анатомія ножа шеф-кухаря

Чи купуєте ви свій перший ніж, або поповнюєте професійну колекцію, ця інформація буде корисною для вас під час вибору гідного кандидата. У будь-якому випадку, допоможе отримати задоволення і об'єктивно оцінити пропонований товар.

Руків'я: Гарне руків'я завжди буде зручне і надійне. При захопленні ви не повинні напружуватися і навіть вологою, рука не повинна зісковзувати. Знизу має бути достатньо місця для пальців, так, щоб ви не стукали кісточками об поверхню при нарізці. (Залежить від висоти леза). На деяких рукоятках можуть бути вм'ятини для пальців руки, для поліпшення хватки. Це підходить не всім. Часто це створює незручності при використанні ножа під певними кутами, наприклад, при обробленні курячої грудинки або дині.

Больстер: Має цілий ряд інших назв, таких як плече або воріт-це товста металева частина, де зустрічаються рукоять і лезо. Больстер служить для виведення балансу ножа, що дозволяє правильно розподіляти зусилля, може так само служити як обмежувач захоплення. У японських ножів Больстер відсутня. Перевагою такого ножа є можливість заточення леза по всій довжині до самої п'яти. Больстер не повинен вам заважати тримати ніж.

П'ятка: Якщо це не японський ніж (про них ми поговоримо пізніше), це сама товста і широка частина на лезі ножа. Ця частина призначена для силових завдань, таких як порізка сухожиль домашньої птиці або товстої гарбузової кірки. Остерігайтеся ножів, де п'ята гальмує хитається рух ножа. Але і не повинно бути глибокого провалу назад.

Обух: Це верхня частина леза, і зазвичай має квадратні краю. Перевірте, відполірована ця частина, і не ріже чи руку при натиску на неї. Обух повинен стоншуватися до кінчика ножа. З товстим краєм буде важче працювати.

Ріжуча крайка: Хороший шеф-ніж повинен бути гострим прямо з коробки. Для оцінки гостроти леза, спробуйте порізати аркуш паперу. Дійсно гострий ніж робитиме чисті і швидкі порізи. Зверніть увагу на вигин лінії леза. Ніж повинен м'яко гойдатися взад - вперед під час нарізки або подрібнення.

Ми, Narezka.com.ua радимо Вам звернути увагу на продукцію гідних виробників: Fischer-Bargoin, Polkars, Dick і Eicker.